Jeg ved nu hvordan det er at være barn: man ved selv hvad man taler om, men man har ikke rigtigt ordforrådet til at gøre sig forståelig – og man forstår ikke helt, hvad det er de voksne siger:

En vilkårlig butik i København:

mig:
“Hey – jeg skal høre om man kan få sådan en dims til at sætte i sin computer, så man kan kan sætte sit anlæg og sine computerhøjtaler til den samtidig?”

smilende ekspedient:
“Ja nu skal du se [bladi blab bla bla]…mens han hiver ting ned fra hylderne….og så skal du [blab di bla bla] og sætte sammen..”

mig – utålmodig og lidt afbrydende:
“jamen, jeg _har_ sådan en dims til at samle de der to dimser, der kommer fra anlægget – jeg skal bare høre om der fandtes noget som man kan sætte den dims og højtaler-stikket sammen i, inden det sættes i computeren”

knapt så smilende ekspedient:
“Ja du skal [blab blab di bla] højtaler udgangen er normalt grøn ..[bla blab] hiver mere ned fra hylden og [blabla blab] sættes sammen”

mig – rimelig insisterende, ihukommende at jeg kun har frokostpausen at gøre handlen i:
“Jeg har de ting der skal sættes i højtalerudgangen i computeren, jeg vil bare høre om der findes sådan en samledims, så man er fri for at skifte hver gang man vil høre det ene eller det andet”

Ca. 10 miutter senere – og et tilbud (fra min side) om at tegne hvad jeg mente, kom jeg ud af døren med det jeg skulle bruge – det hedder en “Stereo-adapter med et 2×3,5 mm stereo jack hun/1×3,5 mm stereo jack han” – hvis du sku’ spørge fra nogen…