Med sveden haglende ned af ryggen, ederne længst fremme i munden og et velanbragt los i måsen på den ene af mine katte, der gik (laaangsomt) foran mig, fik jeg slæbt migselv og julekassen op af bagtrappen.

Det var ikke ligefrem julehumør det frembragte og jeg er ret sikker på, at min kæreste lidt fortrød sin bemærkning i morges om “var det ikke meningen du skulle jule, her i dine fridage …. jeg havde regnet med at skulle kæmpe mig igennem kravlenisser og guirlander når jeg kom hjem fra arbejde” da han aflyttede sin telefonsvare og fik en meget vred mig, der forlangte oprydning i kælderrummet og så lidt flere kulørte brokker.

Men nu er de hentet kasserne, jeg er kommet igang med at vaske vinduer og om lidt skal jeg hen og hente nogle nye af de smukke indiske papirsstjerner.

Dem jeg har er ved at være noget gamle. Købte dem i Dehlie i 2003. Vi havde set dem allevegne i Goa, men havde dumt nok ikke købt nogen der. Regnede med at man kunne få dem alle steder, og ikke tænkt over at de selvfølgelig var så udbredte i Goa, fordi Goa er kristent, men at det er de selvfølgelig ikke i resten af Indien.

Men det lykkedes mig dog på den sidste dag i ferien at opsnuse nogen i Dehlie. Allerede lidt gamle og støvede dengang og nu må de vist pensioneres.

Men heldigvis kender jeg en, der lige har fået varer hjem fra indien … og ham skal jeg op til senere i aften og vælge og vrage blandt de smukkeste stjerner.

Og når de kommer op, så skal der satme jules igennem!