Et af Dalai Lams “18 rules for life” hedder løsligt oversat, at man skal huske, at det at man ikke får hvad man ønsker sig, kan være et virkeligt held (Remember that not getting what you want is sometimes a wonderful stroke of luck) – hos mig har den mere negative version af det samme i  mange år heddet: Man skal passe på hvad man ønsker sig, det kan risikere at gå i opfyldelse.

Og hvorfor skriver jeg det?

Da jeg for lidt over et år siden besluttede at sige mit arbejde op, og tage et sabbatår sammen med min kæreste, ønskede jeg mig bare et år hvor jeg ikke skulle arbejde, et år hvor jeg kunne være mig selv og bestemme over mig selv og min tid – og få ro i sindet. Jeg ikke så meget som overvejede at søge om orlov, for jeg skulle så meget ikke tilbage til den arbejdsplads, eller det arbejdsområde.

Så jeg sagde op og fik mit år, og tak for det.

I dag er min kæreste lige kørt afsted til sit arbejde, efter sin orlov. Han ved ikke præcis hvad han skal lave, men der står to stillinger og venter på ham og den kommende tid skal vise, hvor han mere præcis skal hen.

Og mig?

Jeg har lige præcis alt den egentid foran mig som jeg ønskede mig så brændende sidste år … og jeg kan mærke, at det lige pludselig er pænt skræmmende og at jeg egentligt ville have det rimelig godt med, at skulle møde op på et sted og blive sat igang med at arbejde.

Økonomisk skal vi nok klare os, vi har en løn + en understøttelse indtil jeg enten finder arbejde, eller får noget op at stå.

Men tanken om at det ikke længere er mig der bestemmer om jeg skal være i arbejde eller ej, og at jeg måske kan ende i længere tids arbejdsløshed føles pludselig meget nærværende.

Det er jo ikke fordi at det som sådan kommer bag på mig. Jeg har jo hele tiden vist, at jeg ville komme hjem og være arbejdsløs, men på en eller anden måde er det alligevel først sådan rigtig krøbet ind under huden på mig idag – og jeg kan mærke, at jeg bliver rigtig meget påvirket af al den der krisesnak og de stigende arbejdsløshedstal.

Jeg har ting i ærmerne og jeg har planer der skal undersøges og møder der skal planlægges og afholdes – men alligevel kan jeg mærke at noget skiftede rundt på sig idag og jeg håber seriøst, at der snart er bud efter mig og mine kompetencer … og jeg håber at jeg får det formuleret, sådan at jeg får lige præcis hvad jeg ønsker mig på den konto.