Maden blev perfekt og de fleste af gæsterne sad da også ved bordet, da den blev serveret … og resten kom lige efter.

Juleaften var hyggelig og rar og godt selskab – og med aftalen om kun at give gaver til børnene blev gaveuddelingen ikke en midnatsforestilling og det var rigtig dejligt. Selvom det nu også var dejligt at ikke alle havde kunne overholde ingen-gaver reglen.

Da første hold gæster var gået, blev “ungdommen” tilbage til det næste hold og julen blev lagt i seng med et godt glas portvin henad en 2-tiden.

Og så er det fint at Juledag er i roens tegn.

Efter oprydning, lavede vi os en en nogenlunde let morgenmad og nu fornøjer vi os med de ting, der behager os hver i sær – og jeg skal helt klart en tur ud i det gode vejr, for at få gårsdagens mad fordelt lidt bedre på kroppen.

Og jeg er rimelig glad over, at jeg ikke holder Juledag som i min svigermors ungdom, da hun kom ind i sin mands slagterfamilie.

For der satte man en ny and over, inden man fik morgenmad.

Den nystegte and skulle være klar til frokostbordet, kl. 12.00.

Frokostbordet var alt det gode fra slagterbutikken – og der blev spist igennem.

Dog skulle der også være plads til eftermiddagskaffen, der bestod af 7 slags småkager og to lagkager.

Men så var der også en lille pause inden middagen stod på bordet kl. 20.00.

Middag med suppe, oksesteg og dessert med flødeskum.

Efterfulgt af aftenkaffen, hvor de syv slags småkager og resten af de to lagkager kom ind igen.

Jeg er glad for, at jeg ikke skulle deltage i det ædeorgie – men jeg er dog også glad for at min kæreste slægter sin slagterfamilie på og lavede os en fantastisk middag og sovs i går – og at den senere i dag står på rester her i huset.