Mine fornemste dyk til dato, er de to dyk jeg havde på Maldiverne, hvor vi dykkede med mantaer.

Man kan dykke et helt liv uden at opleve en manta og man lever fint på den måde, men når man har oplevet et mantadyk, bliver dykningen aldrig helt den samme….

Vi havde dykket flere dyk på Maldiverne førend vi fik lov til at opleve det majestætiske dyr. Op til da havde vi tigget og plaget vores diveguide om han ikke kunne finde nogen mantaer til os, uden resultat. Så da han ved briefingen fortalte at vi blot skulle dykke dér og dér hen og så ville mantaerne være der, troede vi det var en joke.

Men vi dykkede ned. Ned på 19-20 meter, flød lidt med strømmen som vi havde fået besked på. Ned til et sanddækket stykke og hen til nogle klipper hvor der skulle være en “manta cleaning station”. Altså er sted hvor mantaerne søger hen for at blive renset af rensefisk.

Og ganske rigtigt….

Da vi kom hen for enden af det sanddækkede stykke dukkede en, to, tre … ikke mindre end ti mantaer, dukkede op og cirklede rundt og rundt og rundt og rundt.

Over os, forbi os … tæt på og forfærdeligt facinerende – og store og rigtig rigtig tæt på… vi studerede dem, men det var som om, at de godt nok også studerede os.

Der blev kigget mangen en fisk i øjnene de to gange 50 minutter jeg tilbragte på 19 meter, med et væsen der ikke er af denne verden…

Hvis du har lyst og tålmodighed er der billeder i albummet…

Manta