Som barn af relativt politisk korrekte forældre, har jeg været på mande-ø-lejr og været med til at grave lokummer, men jeg fik ikke lov til at gå til dans.

Bedstevenindens forældre var ikke lige så “rigtige” og hun og hendes søster fik lov til at frekventere den lokale danseskole. Jeg kan huske hvordan jeg altid beundrede den måde de kunne svinge sig i dansen. Specielt når de dansede med deres far til de store fester. Han kunne også danse “rigtigt” og føre og det hele: om bag ryggen, foran og et lille bitte hop!

I midt halvfemserne brød jeg min sociale arv og begyndte at gå til dans med en ven. Det var en Rigtig Danseskole og vi gik en fornøjelig tid i møde. Godt nok tilbragte vi temmelig meget tid inden midt på dansegulvet, i diskussion om trin og retning (og for den sags skyld mere simple diskussioner om hvad der var højre og hvad var venste). Men ind imellem dansede vi – og vi endte med at få en helt god vals ud af det.

Hold op hvor var vi stolte af den vals! Men det er nu også en helt speciel følelse i kroppen, i sindet. Det er glæde når du bevæger dig i den fuldendte samdrægtighed. Når du ved hvad der kommer og kan mærke præcis hvor din ledsager vil have dig hen og hvad han vil med dig.

Lige nu og her er der masser af folk der danser og lur mig om jeg ikke snart danser med et sted.