søndag 11. december 2005 kl.12:18
Jeg fik tilbudt landand. Friskslagtet landand – ja blodet render af dem i disse timer. Landand…. men hvad er alternativet?
For hvor kommer de ænder der ikke er mærket landand fra?
Er det storbyænder, parcelænder, sovebysænder?
Vi skal have landand til jul. For vi gider godtnok ikke risikere at sætte tænderne i en sovebysand.
Nej! Hvem fanden gider også det? ;-)
dem der ikke køber landænder…?
Altså. Min ven kokken siger, at rigtige landænder er vandænder – de får lov til at skvadre i en andedam og spiser sundt året rundt. de har måske kun 600 søskende hvorimod de andre ænder (som også kaldes landænder – fordi de også opdrættes på landet) har op til 3000 søskende og fedes op på kunstfoder og konserveringsmidler der gør, at de holder volumen – ihvertfald indtil de kommer ud af ovnen – så puffft!
så vil jeg have en vand-land-and!