Jeg er så tilpas opdraget, at jeg med hænderne på ryggen kan bage en leverstohej, rulle en pølse og i det hele taget sørge for rimelige mange af de ting, man traditionelt hælder på et julefrokostbord.

Derfor kan jeg sagtens lave det til andre, selvom jeg ikke selv bryder mig synderligt om den ganske danske mad.

Så da vi lagde hus og bord til min kærestes julefrokost i fredags, var det med besked om at hvis jeg skulle være med til bords, så skulle der været andet og mere at bide i end sild og rødkål.

I og med at jeg jo selv var med til at lave det, ja så kunne jeg også komme med tilføjelser til menuen.

Så udover det traditionelle blev bordet suppleret med sprødstegt andebryst med mandarin/anis sauce og salat af strimlet rødkål og gulerødder drysset med granatæbler, der når det blev overhældt med en blanding af kirsebærsirup og kirsebæreddike og citronolie smagte så englene synger.

Og så en for mig helt nyskabelse – Bresaola rullet om gedeost, der var blandet med appelsinskal, dadler og mynte. Det var en fantastisk smagsoplevelse. Efter første bid var det som om at hele munden blev åbnet op og renset, ovenpå de mere traditionelle madoplevelser. Det var julens smagsgivere i en ny sammensætning. Det var det rene kødkonfekt og det er ikke sidste gang, det bliver serveret i mit hjem.