og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker ord.

Jeg elsker at tale og lytte. Læse og skrive og jeg kan blive helt saglig over lyden, smagen eller fornemmelsen af bestemte ord. Og lidt i den boldgade, har jeg noget så corny som en yndlingsbøn. Selvfølgelig Frans af Assisi’ “Herre, gør mig til redskab for din fred”.

En kristen bøn – der hvis du ser den nærmere efter, ligeså godt kunne være eksempelvis buddhistisk eller hinduistisk, da den på sin egen måde beskriver karma-lovene, søgen efter Nirvana og teorien om “at du får hvad du gir’.

De sidste er, har jeg for nyligt lært, i virkeligheden blot et udslag af vores genetiske arv og menneskehedens evolution (bbc med værten Robert Winston).

Mennesket er, som praktisk taget det eneste dyr, programmeret til at give og være medfølende og vi gør det i bund og grund kun for selv at få noget tilbage – og får vi ikke hvad vi forventer – så tager vi hævn.

Det blev illustreret med følgende eksempel:

To unger bliver sat foran en bunke med ti chokolade-mønter. Den ene skal fordele mønterne og den anden skal bestemme om de er retfærdigt fordelt. Hvis barn nr. 2 mener, at fordelingen er retfærdig, må de ta’ hver deres bunke – hvis ikke – får ingen af dem noget.

I første runde skraber fordeler-ungen så mange mønter som muligt til sig selv – og som en naturlig konsekvens, siger den anden unge “nej” til fordelingen – med det resultat, at ingen af dem får noget. Vi vil med andre ord hellere selv have ingenting – end mindre end andre.

I anden runde – har fordeler-ungen lært det og nu fordeles mønterne fifty-fifty eller deromkring. Barn nr. to accepterer og der er chokolade på små glade ansigter. Og børnene har begge lært at for at få, skal man give – “Det er ved at give, at vi modtager”

Og i den ånd, vil jeg for første og eneste gang komme med denne opfordring:

“Jeg kan se, at Liselottes indslag/blogradios link har genereret en masse trafik på min side – så hvis du føler at du har fået noget ud af at være herinde – så må du da gerne lige gi’ dig tilkende med en kommentar – eller bare give mig et ord, et hvilken som helst ord vil du, du”