Hvis man ikke ved hvad man skal gøre med den stak kirsebærsten, man får tilovers når man er så heldig at have kirsebær i haven (eller sommerhuset som mig) – så vil jeg gerne give et godt råd:

  • smid dem i et patentglas (skold det evt. først)
  • drøn lidt sukker over
  • skær lidt appelsinskræl og hæld det i krukken med det andet
  • fyld op med hvid rom
  • vent
  • vent
  • vent
  • og vend glasset rundt nogle gange mens du venter, så sukkeret opløses
  • jeg ventede i 40 dage
  • si kirsebærrommen (som det er blevet til nu … jammen dog!) fra
  • (smid stenene ud)
  • filtrer det (gennem et kaffefilter)
  • server og nyd

Det har en flot rødbrun farve – som en vintage portvin – og en smag af flydende marcipan med kirsebær.

Helt fantastisk.

Og når man har været nede og træne i 2 timer, så må man godt få et glas …. ummmmm