Eller Sct. Martins kys

I andledning famjliesammenkomsten igår, på Mortens Aften havde jeg lavet en velkomstdrink til mine gæster. Sct. Martins kys kunne den jo kaldes, hvis det ikke lige var fordi at netop fromhed og tilbageholdenhed er grunden til at vi fejre Mortens Aften.

Det er en form for G&T møder Cape Cod Cooler. Og med sin røde farve, tætte smagsnuancer af sødt, surt og bitter og en dejlig eftersmag af mandler, er den oplagt som en ny juleklassiker. Jeg kunne godt forestille mig at drikke den en gang eller to, når man er ved at være træt af gløgg i den kommende måned.

Et koldt julekys – serveret over knust is.

Jeg lavede en mild version, da de fleste af mine gæster skulle køre bil hjem.

  • 1 del gin
  • 1 del Galliano
  • ½ del limesaft
  • 5 dele tranebærjuice
  • knust is
  • tonicvand

Alle ingredienser undtagen is og tonic shakes eller røres sammen. Cocktailglas fyldes med knust is og blandingen hældes over. Der fyldes op med tonicvand og pyntes.

Enjoy.