Vi lagde budget i går.

Og jeg fandt ud af, at når jeg havde betalt alle mine faste regninger, så ville mit rådighedsbeløb være minus 800 kr. – og det var så vel og mærke uden penge til mad.

Med andre ord, jeg lever dyrere end jeg kan på en understøttelse. Og for hver måned jeg fortsætter med det, koster det af min opsparing.

Det kunne godt være, at jeg skulle have lavet den her beregning inden jeg besluttede mig til at droppe mit job …

Det som kaster mig over kanten, er ikke de normale leveomkostninger, for vi bor relativt billigt og vi har ikke en masse dyre vaner der skal understøttes og de hobbyer vi har, kan der skrues op og ned for som økonomien kræver.

Men vi har sommerhus og vi har en bil og selvom begge dele er gældsfrie, så er sådanne luksusgoder med til at tippe budgettet over.

I rent “Luksusfælde-stil” begyndte jeg at tude, da de barske realiteter gik op for mig igår – for jeg troede egentligt, at når vi fik gennemgået budgettet, så ville vi kunne skære her og der og at det så ville se lettere ud … men det gjorde det ikke.

Heldigvis er vi to om at leve vores liv, så lige nu her må min kæreste smide mere i potten end mig og så har jeg også en opsparing der gør, at jeg har til forudsete udgifter eller bare lidt til at forsøde livet hvis det hele er gråt i gråt. Men livremmen skal spændes en hel del huller ind, så længe vores økonomi er som den er.

Og derfor er det seriøst skæbnens ironi, at jeg her til morgen satte mig for at få lavet nogen nye foto til mit cv og endte med at se kameraet gå på gulvet, mens jeg stod og smilede til selvudløseren – og nu ikke kan få kameraet til at virke.

… jeg står i kø til beregning på skats hjemmeside men håber seriøst at det, at jeg kun har fået udbetalt en måneds løn (+feriepenge) gør mig berettiget til noget retur …