Juli

  

  

Helt ind i juli fyldte min kommende flytning en stor del i mit liv. Grunden til det langstrakte forløb skyldtes, at der var tale om et bolig-bytte, som tog tid at få planlagt – og at min udlejer var noget ufleksibel i forløbet. Men i juli stod lejligheden klar, alt pakket ned, gulvene slebet, væggene malet og jeg nød min fine udsigt for sidste gang, selvom jeg først flyttede den 1. august.

  

Og det var fordi at jeg havde planlagt at slappe af og holde ferie i Saksild hele juli. Hele juli blev det dog ikke. Og helt afslappende heller ikke. Blandt andet opdagede vi to ikke-ryddede loftsrum og et kælderrum med møl, som skulle håndteres – så jeg fortsatte med at rydde op, bare på en ny lokation.

  

Juli er også svigermors fødselsdag. Modsat 90-års dagen, der kastede en stor fest af sig, så fejrede vi den 92tyvende lidt mere i stilhed. Men en drink og en kage blev det da til for os og de nærmeste venner i Saksild.

   

Sommeren indeholdte dog også en fin vejfest. Vi holdte alle vejret og vejret holdte sig. Så vi i ro og mag kunne grille landmandens gris og spise ved langbord ude på vejen.  I juli brugte jeg en masse tid på min lille salgsbod, der indeholdte hjemmelavede kreationer, sylt og lopper fra Randers. Der var mest salg i lopperne – men noget sylt fik da ben at gå på også.

  

Juli blev sluttet af i Rødby Havn, hvor vi holdte familieferie i tre generationer – for første, men bestemt ikke for sidste gang – det var hyggeligt, mente alle. Dog ikke naboen, der ikke så meget til deres killing, som – inklusiv lopper – flyttede ind mens vi var der. Vejret vil vi dog ikke gerne have gentaget.

August

  

Så kom dog endelig flytningen. 10 timers flytning. 3 gange frem og tilbage. + 50 m3 ting. Regnvejr, haste indkøb af presenninger, indkaldelse af vagt og kaos. Men endelig blev det overstået og jeg sad lidt rundtosset blandt alle mine ting og funderede over behovet for 6 kaffebryggere, når jeg egentligt mest drikker Nescafé.

  

  

Men jeg nåede ikke rigtig at fordøje flytningen inden jeg igen var retur i Jylland. Min kæreste havde fri og jeg havde lovet at hjælpe med at rydde lofts- og kælderrum. Det fyldte en del – men i de få solskinstimer der var, nåede vi da en enkelt tur på vandet (årets fangst af makrel: sølle 4 stk.) og en g&t med naboen.

  

  

Medio august var jeg hjemme igen. Haven blev godkendt af yngsteungerne, der kom med deres barslende far på besøg. Andre kom også forbi og nød udelivet mellem regnbygerne – mindst 4 gange husker jeg. Min nye have er væsentligt forsømt, men så var det dejligt, at jeg fortsat kunne nyde gaverne fra min gamle have. Nyde gjorde jeg også, da jeg var inviteret til fin fest hos gammel veninde. Der blev brugt både Carmerns Curlere og strutskørt ved den lejlighed.

Ellers stod august på fortsat indretning. Reoler der skulle op, køleskabsdør der skulle vendes – mange var de ting jeg ikke selv kunne håndtere og frustrationerne og troen på om jeg overhovedet kom på plads begyndte at indfinde sig.